dissabte, 13 de novembre del 2010

Vull l'anunci de Luis García Berlanga subtitulat!

Avui, al Telenotícies de TV3, parlaven de la mort de Luis García Berlanga. Una llàstima, era una persona, sembla ser, fantàstica.

Al programa ha sortit un vídeo on García Berlanga col•laborava en una campanya de Médicos Sin Fronteras: “Pastillas contra el dolor ajeno”. Doncs bé, aquest i la gran majoria de vídeos que pul•lulen per Internet no porten subtítols. Seria tot un detall que algú pensés que hi ha gent que no s’assabenta del contingut i decidís penjar a Internet versions amb subtitulat inclòs. Jo, en algunes webs, n’he trobat de fantàstics: es podien veure sense subtitulat o subtitulats en diversos idiomes, però algú s’hi ha de posar i fer-ho. Ai! necessito gent conscienciada i sembla que no hi ha gaire.

Per casualitat, aquesta tarda mateix he trobat una notícia fantàstica al portal PuntTIC.cat. Deia així: “Eina per subtitular fàcilment vídeos a Internet”. L’eina en qüestió és Universal Subtitles i la podeu trobar aquí.

Bé, ara les persones sordes només necessitem algú que es presti a afegir aquests subtítols, cosa que es pot fer fàcilment pel que m’ha semblat entendre. Però cal poder sentir per fer-ho, així que... apa! A conscienciar!

Us deixo l'enllaç del vídeo, aquí, sense subtítols de moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada