dimecres, 8 de juny del 2011

Notícies d'Islàndia

Això no és Islàndia, vull dir que les mesures preses pels islandesos davant la disbauxa bancària no tenen ni punt de comparació amb el que passa aquí, “si és que aquí passa alguna cosa” –sembla que tot "segueixi el seu curs"-. Allà, a Islàndia, no sols han carregat contra alguns directius bancaris, sinó també contra aquells polítics que van mirar cap a una altra banda sense fer ni cas a algunes alertes que ja començaven a sonar.

Sembla ser que, aquí, la classe política ha deixat de banda part de les seves funcions (sense perdre els sous) i qui tira dels fils, qui manega cap a on anem o deixem d’anar, són altres, els polítics es limiten a fer que sí amb el seu caparró i punt (de vegades també paren la mà). Com a mínim ahir la vicepresidenta Elena Salgado va descartar les últimes propostes fetes per la Unió Europea. Ja tenim prou reformes en marxa! A veure si en pensen alguna per no escanyar més la gent que ja viu prou apurada.

Alguns titulars:
El Periódico, 8/6/11: “Islàndia porta a judici l’exprimer ministre per la crisi bancària”
El País, 8/6/11: “Islandia, sí es diferente”
El País, 8/6/11: “Islandia enjaula a sus banqueros”

I aquí un vídeo amb un missatge especialment dedicat:


4 comentaris:

  1. Sempre hi ha un bri d'esperança.
    El cas és que els mitjans de comunicació (els nostres, vull dir) han mirat d'amagar "el cas islandès". No fos cas.

    ResponElimina
  2. Jordi, jo també crec que hi ha esperança, una altra cosa és que de vegades em desesperi.

    ResponElimina
  3. Que no hi hagi cap banquer ni cosntructor ni polític a la presó, ja diu en quina mena de país vivim. Els vam donar una injecció de diner públic (que vol dir nostre) com a premi a haver-ho fet malament, i les juntes directives segueixen al seu lloc i cobrant, i si són els mal anomenats polítics se'n van i cobren vitalíciament. Visca la inoperància.

    Des del far bon dia.
    onatge

    ResponElimina
  4. Bona nit! (avui vaig amb retard)
    Em sembla que podem assegurar que més d’un banquer, constructor i polític s’avenen d’allò més bé. No sé si l’ordre alteraria el producte, però el resultat aproximat el coneixem, oi?

    ResponElimina