divendres, 3 de juny del 2011

Felip Puig ignora la realitat?

La realitat es pot mirar des de molts punts de vista, d’això no hi ha cap dubte, però hi ha fets que parlen per si sols. Hi ha qui pensa que qüestionar l’actuació dels Mossos d’Esquadra és com dir que un no s’estima prou Catalunya i no, i ara Sr. Puig! no és això.

Estic farta de veure aquest dies el Sr. Puig fent discursos als Mossos i celebrant això i allò. Però encara no he sentit, escoltat, llegit que hagi demanat disculpes per l’actuació que ell va permetre, que va recolzar i que continua defensant dies després de les garrotades que es van descarregar contra els acampats a la Plaça Catalunya.

No pensa dimitir ni el faran dimitir, no sé si Mas no és prou valent o és que no li importa gaire. Això podria establir un greu precedent en futures actuacions de la policia autonòmica que es pot veure legitimada a actuar de la mateixa manera en altres ocasions, sobretot si els Mossos, com aquell dia, no porten cap placa amb el número d’identificació a la vista. Tot i que... potser hi hagi encara alguna esperança, doncs alguns membres del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura van visitar Barcelona i han rebut un gruixut dossier que relata i il·lustra els fets d’ara fa tot just una setmana. També el Síndic de Greuges va obrir una investigació poc després de l’anomenada “operació neteja”. Esperem que això sigui suficient, com a mínim, per abaixar els fums d’algú.

Notícies a la premsa:
El Periódico, 3/6/11: “Puig sospesa derogar l’ordre d’identificar els antiavalots”
El País, 31/5/11: “El Consejo de Europa investigará los hechos”
El País, 31/5/11: “No he podido darles ni una colleja”
 
Altres apunts relacionats:

Vergonya, indignació, “cabreo”
L’acampada d’indignats

I vet aquí “Les veritables raons del conseller Puig” que ahir presentaven a Polònia parlant per telèfon, en un moment donat, amb l’Artur Mas.

4 comentaris:

  1. La Joana Ortega també hauria d'haver dimitit. Tot i ser d'una altra mena, la seva infàmia ens ofèn a tots.

    ResponElimina
  2. Doncs sí, com els “packs”, inseparables. Però costa tant abandonar les poltrones!
    S’hauria d’idear una “operació neteja” exclusiva per a la classe política.

    ResponElimina
  3. Encara em fa fàstic veure les imatges d'aquell dia, Si això és la policia "professional" del meu país, FORA! amb el conseller inclòs...

    Des del far indignat.
    onatge

    ResponElimina
  4. La veritat és que a mi també se’m va regirar l’estómac aquell dia i si les tornés a veure, em passaria igual. I, a sobre, dies després el senyor Puig va i diu alguna cosa semblant a... “ara ja saben que quan se’ls diu fora, vol dir fora, si no fan cas... ja saben què toca”

    Ja ens podem indignar, ja...

    ResponElimina