dimarts, 3 de maig del 2011

Hi ha tota mena de crims

Normalment segueixo el programa “Singulars” (l’enllaç del blog el podeu trobar a l’esquerra), això vol dir que cada dilluns a la nit tinc una cita prèvia i sort que ahir no me la vaig saltar, perquè si ho hagués fet, m’hagués quedat amb ganes de veure l’entrevista que va fer en Jaume Barberà a Carmen Sarasúa i a Lourdes Benería, dues economistes que van parlar sense embuts sobre els “crims econòmics contra la humanitat”.

El vídeo, que s’ha penjat ja al web de TV3, no té subtítols i la veritat que és una pena, us el volia inserir. No sé si la causa és una possible retallada pressupostària o que les entrevistades parlaven una en català i l’altra en castellà i algú ha pogut veure algun problema. A altres vídeos on es feien servir totes dues llengües sempre sortia algun “graciós” als comentaris dient la seva.

Sigui com sigui, si no teniu les orelles en forma, no podreu gaudir en concret d’aquesta entrevista, podeu prémer aquí, si us decidiu.
 
Carmen Sarasúa i Lourdes Benería van publicar un article, fa poc més d’un mes, titulat “Crims econòmics contra la humanitat” on deixaven clar que la majoria dels causants de la crisi econòmica s’ha enriquit i ningú ha exigit responsabilitats, sinó ben al contrari, sovint és el propi govern qui els protegeix i la justícia (en minúscula, perquè no es mereix una majúscula) no va darrera seu.

Així que quan la ministra d’economia Elena Salgado diu que “la crisi l’estan pagant els que no són responsables d’ella”, com bé ha recordat una de les entrevistades, li podríem preguntar també què fa el govern per posar remei a això, espera que continuïn pagant els mateixos? Això no és Islàndia i aquí sembla que, de moment, els que no hem causat la crisi encara no ens hem despertat o indignat prou.

Tinc pendent llegir un llibre publicat per Arcadi Oliveres que també va sortir a “Singulars” fa no gaire. Porta per títol “Aturem la crisi: les perversions d’un sistema que és possible canviar”. Aquesta entrevista va ser, així mateix, memorable i sí que la podeu veure amb subtítols, aquí.
 
Us deixo l’article al què he fet referència:

El País, 29 de març de 2011: “Crímenes económicos contra la humanidad”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada