diumenge, 10 de juliol del 2011

Dansa per a tothom


DIES DE DANSA 2010 from DIES DE DANSA on Vimeo.

Fa no gaires dies a Barcelona, Sabadell i Sitges es va poder gaudir del festival DIES DE DANSA que l’Associació Marató de l’Espectacle inclou dins de l’apartat de projectes de dansa contemporània. Tenia previst assistir a alguna de les actuacions, però em vaig embolicar amb altres qüestions i al final van passar els dies i tururut... un altre any serà!

És gratuït i això no està gens malament per als temps que corren. També es munten tallers, però sobre ells no puc opinar perquè jo només he anat com a espectadora a alguna convocatòria anterior. Les actuacions són diverses com podreu veure si fullegeu la programació d’enguany.

Alguns pensareu per què escric això ara, doncs, en part, per fer memòria i tenir-ho present de cara l’any vinent, però sobretot perquè volia parlar d’un altra concepte de dansa, la dansa integrada. En aquesta es combinen els esforços de ballarins amb discapacitat i sense, tot un repte.

Dimecres, al programa del canal 33 “Una altra mirada”, es va emetre un documental titulat “Emovere” que tractava aquest tema. A mi em va agradar moltíssim perquè destacava la faceta humana dels implicats, incidint en les seves reflexions, el seu sentir. El documental mostrava el procés previ de creació de Vitrioli, un espectacle que es va estrenar l’any passat. Si teniu ganes d’ampliar una mica el vostre punt de vista, el documental es pot veure fins el proper dijous, 14 de juliol a les 23.29, al lloc web de TV3, us deixo l’enllaç, aquí.

Més informació sobre el tema:
Sinsentir’s Blog (En aquest blog, la companyia presenta el seu espectacle Sentir)
ARA, 6 de juliol de 2011: “Un documental mostra la superació d’uns ballarins amb discapacitat” (cal registrar-se)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada