dimecres, 25 de novembre del 2009

Recolzament a cegues? No, gràcies

El dissabte passat es van aplegar algunes persones per protestar contra la corrupció. Entre els que van fer la convocatòria no hi havia cap partit polític, sinó una seixantena d'entitats socials i veïnals, sindicats i ONGs que han signat un manifest contra la corrupció i la impunitat.

Quan dimecres passat, a TV3, van parlar d'aquesta concentració, se'm va quedar gravada una frase que va dir el senyor Albert Recio, Vicepresident de la Federació AV Barcelona: "Tenim un model polític que ens demana recolzament, però no participació". La vaig apuntar al moment, per si la memòria em fallava. Trobo que és una frase d'allò més encertada.

Si la cosa no canvia, crec que la gent cada cop donarà menys "recolzament" a la classe política i a tot el que pul·lula al seu voltant. ¿Us heu llegit "Assaig sobre la lucidesa" de José Saramago? Si no és així, ja podeu començar i descobrireu què pot passar a la "ficció" quan un munt de persones decideix exercir el seu dret a vot d'una forma inesperada i que no agrada a la classe dirigent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada