diumenge, 15 de novembre del 2009

Si protestes massa...al manicomi!

A algú li pot semblar desconcertant o còmic el títol que he posat a aquesta entrada, però la veritat és que no té gens de gràcia.

Aquesta setmana, al Telenotícies de TV3, s'ha fet referència als abusos comesos a la Xina. Als reportatges s'explicava la situació per la que passen aquells que reclamen "massa" davant les autoritats. S'exposen a anar a parar a les "presons negres", presons clandestines com ara hospitals psiquiàtrics. A la pàgina web de "televisió a la carta" es poden trobar els vídeos emesos; un dimarts "Al manicomi per protestar" i l'altre dijous d'aquesta mateixa setmana "Crítiques de Human Rights Watch a la Xina". Com no tenen la delicadesa de subtitular-los, alguns de vosaltres no podreu saber què diuen.

Human Rights Watch ha publicat aquest dijous un nou informe que denuncia aquesta situació, que ve de llarg. Si voleu llegir la notícia sobre els fets, podeu anar directament a la pàgina d'aquesta organització on hi apareix. La titulen: "Xina: greus abusos de drets s'oculten a una xarxa secreta de presons negres".

Encara sort que aquí podem defensar els nostres drets sense exposar-nos a tot això. Tot i que, una altra forma subtil de discriminació és no fer-te cas quan presentes reclamacions o quan demanes que s'apliquin certes lleis. En fi... ja som conscients, alguns més que d'altres, que de vegades l'Administració "no sap", "no contesta".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada