diumenge, 11 de setembre del 2011

Única sessió accessible de "La piel que habito"

El proper dijous a les 20.30, als cinemes Renoir Floridablanca, algunes persones amb discapacitat auditiva i visual podran gaudir d’una única sessió accessible a Barcelona: la darrera pel·lícula d’Almodóvar, gràcies al subtitulat i l’audiodescripció a càrrec de la Fundació Orange.

I per què només algunes? Doncs perquè la Fundació Orange distribueix entrades gratuïtes a les associacions de persones sordes o amb deficiència auditiva (alerta! això no implica que tots els socis d’aquestes associacions siguin els afectats) i a associacions de persones amb discapacitat visual. Si no formes part d’alguna d’aquestes associacions, difícilment podràs obtenir una entrada gratuïta, inclús et resultarà difícil obtenir una de pagament, potser ja no queden places. Podeu comprovar com, al lloc web de Cines Renoir de Barcelona, si es pretén comprar una entrada per a la sessió de les 20.30 del dia 15 de setembre, ja no apareix aquesta opció; així, doncs, dedueixo que es pensa omplir la sala només amb la gent que pot aconseguir una d’aquestes entrades gratuïtes a través d’alguna associació.

Em sembla que simplement esperaré, potser anys, que la pel·lícula s’emeti per televisió amb els subtítols pertinents, per dues raons. La primera perquè em vaig donar de baixa de determinada associació de la qual vaig acabar tipa i, en segon lloc, perquè entre la gent que l’ha vista hi ha opinions per a tots els gustos, alguns la deixen pels núvols i altres, en canvi, pensen que no val la pena gastar-se els diners per anar a veure-la, un exemple, aquí.

2 comentaris:

  1. Es una pésima organización, tanto por parte de Cine accesible ( promovedores:Fundación Orange y Navara de Cine) como alguna asociación que no solicitó suficientes entradas.
    La película está bastante bien, lástima que las personas sordas sólo podemos verla en el cine sólo un día, un sitio y una hora determinada por
    El proyecto Cine Accesible que dice que permite que personas con discapacidad visual o auditiva puedan acceder al cine en las mejores condiciones posibles....
    Para mí una de estas condiciones es necesario que esta oferta se amplie y que lo tome en consideración
    http://www.cineaccesible.com/secciones/proyecto.html

    ResponElimina
  2. Sobre la película no puedo opinar, porque decidí no tentar a la suerte con lo de la entrada. Si me hubiese desplazado y no hubiese podido comprar una, me hubiese cabreado. Si se distribuyen sólo a través de asociaciones, ya hay quien queda excluido de la posibilidad de poder ver esa única sesión y si encima algunos asociados que lo necesitan se quedan con las ganas por falta de entradas suficientes, pues ya es el no va más.
    Opino como tú, la oferta debe ampliarse y ofrecer más sesiones accesibles para todo aquel que lo necesite, forme o no parte de una asociación. Saludos, Anónimo.

    ResponElimina