divendres, 19 d’agost del 2011

Un tomb per Gràcia

Com cada any, aquells que no estem fora o gaire lluny de Barcelona i no ens espanten les possibles gentades ni la xafogor podem visitar els carrers del barri de Gràcia, que està de Festa Major. Els veïns ho viuen de forma diferent als visitants, conec alguns que escampen la boira per aquestes dates, però a d’altres els deu fer força il·lusió participar a curt i llarg termini.

Aquest any he notat una afluència de Mossos d’Esquadra fent tallers per als més petits, potser han pensat en potenciar una imatge més positiva del cos.

Us deixo algunes imatges, començant per una proposta enginyosa. Si no sabeu què fer amb els somiers vells aquí va una idea:

Carrer Ciudad Real. Barcelona
Si voleu saber més sobre la qüestió, us deixo aquesta explicació:


Al carrer Mozart l’esbojarrat i genial personatge dóna la benvinguda als visitants.

Carrer Mozart. Barcelona

Carrer Mozart. Barcelona
No hem d’oblidar-nos de mirar enlaire perquè podem descobrir algun balcó guarnit.
 
Balcó del carrer Puigmartí. Barcelona

Balcó del carrer Puigmartí. Barcelona
De detalls es poden trobar a petita i a gran escala, només cal anar amb els ulls ben oberts.

Detall del carrer Luis Antúnez. Barcelona

Detall del carrer Joan Blanques (part alta)
Al carrer Berga hi toparem amb un galliner modèlic. Una coqueta gallina a l’entrada i, si avancem una mica més, veurem un cor de pollets entonant Virolai. Val la pena entretenir-se mirant els quadres que hi ha penjats al llarg del carrer amb personatges que de ben segur algú té presents, la gallina Turuleta, per exemple. Tampoc hi podien faltar alguns malvats, que aprofitant la distracció aliena esperen treure’n profit, un bon profit.

Carrer Berga. Barcelona


Carrer Berga. Barcelona

Em va venir al cap la novel·la "La rebel·lió dels animals" de George Orwell, encara que té poc a veure amb el plantejament fet pels veïns de Berga.




2 comentaris:

  1. Gràcies pel tomb, Marga.
    M'agrada la decoració suau del carrer de Joan Blanques, part alta.

    ResponElimina
  2. Hola, Jordi.
    Coincidim. A mi aquesta part, n'hi havia tres, del carrer Joan Blanques va ser la que més em va agradar de tot el carrer i també, potser, de tot Gràcia. No va quedar entre els primers premis, però cal reconèixer que els veïns van fer una bona feina.

    ResponElimina